Jauhelihakeitto on yksi arkisimmista ruoista, jota keksiä saattaa, mutta keittoon saa ihanaa vaihtelua maustamalla sen hieman eri tavalla. Tässä unkarilaisessa keitossa maku on todella kohdallaan!

Kotikokki.net-reseptipalvelussa kehuja kerännyt keitto maustetaan paprikajauheella, tomaattipyreellä ja tuoreilla yrteillä.

– Tätä on tehtävä toistekin! keittoa kehutaan sivustolla.

– Täydellinen soppa! Kertakaikkisen hyvää. Viikonloppuna teen uuden satsin. Kahden henkilön syötyä ei jäänyt meillä enää mitään jäljelle, kirjoittaa toinen Kotikokin käyttäjä.

Unkarilainen jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa

1 iso sipuli

5–6 valkosipulinkynttä

1 palsternakka

3 perunaa

2–3 porkkanaa

pieni pala kaalia

1,5 l vettä

2 lihaliemikuutiota (tai fondia)

1 laakerinlehti

2–3 rkl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1 rkl tomaattipyrettä

tuoreita yrttejä

suolaa

1. Ruskista jauheliha sekä silputut sipulit öljyssä.

2. Lisää paprikajauhe, sekoittele hetki.

3. Lisää vesi, liemikuutiot ja pieniksi silputut kasvikset sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmeät.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.