Maksakastike on niitä ruokia joita on silloin tällöin saatava. Kastikkeen kiehuessa voi tehdä ruokaan täydellisesti sopivan salaatin punasipulista, punakaalista ja puolukasta. Maksa pitää makeista ja hapokkaista kavereista.
Viimeksi päivitetty
Ainekset neljälle
- 350g nuoren naudan maksaa
- 1 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 2 porkkanaa
- suola ja pippuri
- 2 laakerinlehteä
Punasipuli-punakaalisalaatti (halutessasi)
- 1 iso punasipuli
- 200g punakaalia
- 1 tl sokeria
- 1 ripaus suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl puolukkahilloa
Poista mahdolliset kalvot maksasta ja kuutioi noppakokoon. Kuori ja kuutio porkkana pieneksi nopaksi. Paista maksan pinnat kiinni kasarin pohjalla 1 rkl voin kera ja ripottele vehnäjauhoilla. Kaada lihalientä kasariin sekä porkkanat. Mausta laakerinlehdillä, suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa kunnolla ja jätä maksakastike hautumaan kansi raolleen pienelle lämmölle viideksi minuutiksi.
Tee tällä välin punasipuli-punakaalisalaatti: Kuori ja siivuta punasipuli sekä punakaali hyvin ohueksi tikuksi. Sekoita salaatiksi puolukkahillon kanssa ja jätä mehustumaan.
Lorauta kerma maksakastikkeeseen ja kiehauta kunnolla. Tarkista maku.
Tarjoa maksakastike keitettyjen perunoiden ja punasipuli-punakaalisalaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti