Sekahedelmäkiisseli
Julkaistu: 23.12.2010
Sekahedelmäkiisseli kuuluu useimpien jouluherkkuihin. Se onkin herkullista riisipuuron tai kermavaahtonokareen kanssa nautittuna.
Sekahedelmäkiisseli
250 g kuivattuja sekahedelmiä
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2 l vettä (voit korvata osan vedestä omenamehulla)
1 1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2 l vettä (voit korvata osan vedestä omenamehulla)
1 1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä
Laita kattilaan sekahedelmät, luumut ja vesi/omenamehu. Liota muutama tunti. Lisää joukkoon sokeri ja kanelitanko.
Keitä hiljalleen samassa nesteessä kunnes hedelmät pehmenevät.
Sekoita perunajauhot ja vesi sekaisin.
Valuta ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
Keitä hiljalleen samassa nesteessä kunnes hedelmät pehmenevät.
Sekoita perunajauhot ja vesi sekaisin.
Valuta ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
Tarjoa riisipuuron tai vaniljalla maustetun kermavaahtonokareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti