Sekahedelmäkeitto
"Sekametelisoppa" eli kuivatuista hedelmistä keitetty kiisseli on suomalaisten joulupöydän klassikko. Sekahedelmäkeittoa tarjotaan useimmiten joulupuuron kanssa aamiaisella tai lounaalla, mutta se maistuu myös kermavaahdon kera jälkiruokana.
VALMISTUSAIKA
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
VAIKEUSTASO
ARVOSTELE
Ainekset
4
- 1 lvettä
- 1 pussi (250 g)kuivattuja sekahedelmiä
- ½ dlsokeria
- 2 rklperunajauhoja
- ½-1 tlkanelia
Tarjoiluun
- riisipuuroa
JAA RESEPTI
Ohje
- Laita kattilaan vesi, hedelmät ja sokeri. Keitä 10 min.
- Sekoita perunajauho pieneen määrään vettä. Lisää seos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kuplahtaa. Mausta halutessasi kanelilla.
- Tarjoa riisipuuron kanssa aamupalana tai lounaana tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti