maanantai 18. joulukuuta 2023

SEKAHEDELMÄKEITTO

Sekahedel­mäkeitto

"Sekametelisoppa" eli kuivatuista hedelmistä keitetty kiisseli on suomalaisten joulupöydän klassikko. Sekahedelmäkeittoa tarjotaan useimmiten joulupuuron kanssa aamiaisella tai lounaalla, mutta se maistuu myös kermavaahdon kera jälkiruokana.

Sekahedelmäkeitto

Ainekset

4
annosta
  • 1 lvettä
  • 1 pussi (250 g)kuivattuja sekahedelmiä
  • ½ dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • ½-1 tlkanelia

Tarjoiluun

Ohje

  1. Laita kattilaan vesi, hedelmät ja sokeri. Keitä 10 min.
  2. Sekoita perunajauho pieneen määrään vettä. Lisää seos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kuplahtaa. Mausta halutessasi kanelilla.
  3. Tarjoa riisipuuron kanssa aamupalana tai lounaana tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti