lauantai 18. joulukuuta 2021

VELLI

 

Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
 15 min, josta valmisteluaika 5 min
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
tai Kaura Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

  1. Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.

  2. Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti