tiistai 21. joulukuuta 2021

LUUMUKIISSELI

 

Luumukiisseli
4 annosta

200 g kuivattuja luumuja
n. 1 l vettä
¾ dl sokeria
½ dl vettä + 2 ½ rkl perunajauhoja

Laita kattilaan luumut ja vesi, sekä sokeri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi. Kaada seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.

Mausta kiisseli halutessasi kanelilla.

Vinkki! Liota luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.
Keittoaika on viitteellinen. Jotkut luumut ovat niin kovia, että tarvitsevat huomattavasti pidemmän 



TAKAISIN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti