Luumukiisseli
4 annosta
200 g kuivattuja luumuja
n. 1 l vettä
¾ dl sokeria
½ dl vettä + 2 ½ rkl perunajauhoja
Laita kattilaan luumut ja vesi, sekä sokeri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi. Kaada seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.
Mausta kiisseli halutessasi kanelilla.
Vinkki! Liota luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.
Keittoaika on viitteellinen. Jotkut luumut ovat niin kovia, että tarvitsevat huomattavasti pidemmän
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti